Skip to content
top_CoConf2019

Annabir har vundet en pris

Designledelse og faglig ekspertise skaber værdi.

COconference 2019 / Boligselskabet Sjælland

Affaldskontoret og Annabir bød ind på Boligselskabet Sjællands udfordring til COconference 2019:

Nem, effektiv og fleksibel affaldssortering i alle hjem. Boligselskabet søger nye løsninger til, hvordan korrekt kildesortering kan sikres i boligen. Løsninger som beholdere, rådgivning og adfærdsregulerende tiltag, der tager højde for stærkt begrænset plads og motivation for en bedre sortering.”

Og vi vandt!

Samarbejdet er et eksempel på, at brugbare og konkrete koncepter opstår, når designere og fag-specialister går i partnerskab.

Vores koncept tager afsæt i mennesket og menneskets mindset for at sikre en fremtidig optimal affaldssortering. Det skal være ligeså naturligt at sortere affald, som at skylle ud i toilettet.

Konceptet dækker hele kæden fra bolig til container. Det udvikles i samarbejde med boligselskabet, viceværten, det boligsociale team og ikke mindst beboerne. Det vil øge både genanvendelse og boligselskabets synlighed overfor beboerne. Vi har fokus på at bruge de eksisterende containere, som boligselskabet og kommunen allerede har etableret.

Motivation, engagement og aktiviteter er kodeordene, og vi har opfundet et nyt begreb: Mellemtrinnet.

Projektet skulle sættes igang maj 2020, men grundet coronavirus og nedlukning af Danmark er det udsat på ubestemt tid. Men vi glæder os til at starte konceptet.